Sisällön alku

Kirjautuminen LASTU-verkkokirjastoon

Mikäli sinulla on jonkin Lastu-kirjaston kirjastokortti, voit kirjautua sisään sivustolle. Tällöin käytettävissäsi ovat kaikki verkkokirjaston palvelut eli voit varata aineistoa, uusia lainojasi sekä jättää arvosteluja ja kommentteja.

Sivustolle kirjautuminen

Voit kirjautua sisään joko käyttäjänimellä ja salasanalla tai kirjastokortin numerolla ja PIN-koodilla (kirjastokorttisi salasana, joka koostuu numeroista).

Kirjautuminen ei ole pakollista – kirjautumattakin voit selailla sivujen sisältöä ja tehdä aineistohakuja. Mikäli kuitenkin haluat tarkastella omia lainaajatietojasi tai jättää arvosteluja ja kommentteja, sinun on ensin kirjauduttava sisään.
 
Kun käytät LASTU-verkkokirjastoa ensimmäisen kerran, sinun on ensin luotava käyttäjätili. Tilin luonti edellyttää, että sinulla on jonkin Lastu-kirjaston kirjastokortti ja siihen liitetty PIN-koodi. Mikäli sinulla ei ole PIN-koodia, voit pyytää sen kirjastokäynnin yhteydessä.
Vaihe 1: Anna kirjastokorttisi numero (pitkä numerosarja kortin takana) ja korttiin liitetty PIN-koodi
Vaihe 2: Valitse käyttäjänimi ja salasana sekä anna sähköpostiosoitteesi. Hyväksy vielä käyttäjäsopimus. Nyt voit kirjautua sisään.
 

PIN-koodi

Korttiisi liitettävän PIN-koodin voit pyytää kirjastokäynnin yhteydessä. Voit itse valita haluamasi nelinumeroisen koodin. Turvallisuussyistä emme anna uutta PIN-koodia puhelimitse tai sähköpostitse.
 

Unohtunut salasana

Uuden salasanan saat sähköpostitse. Mikäli et ole antanut sähköpostiosoitettasi, voit vaihtaa salasanan kirjastossa käydessäsi. Turvallisuussyistä emme anna uutta salasanaa puhelimitse tai sähköpostitse.

 

Video-ohje sisäänkirjautumisesta:

 

Käyttäjätilin luominen ja sisäänkirjautuminen (pdf)

 

Lisää ohjeita ...

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista