Sisällön alku

Verkkokirjasto vaihtuu

Mitä minun tulee tehdä? Katso ohjeet sujuvaan vaihdokseen!

Kysymyksiä 

Miksi verkkokirjasto vaihtuu?
Lastu-verkkokirjasto-ohjelmistoa ei enää kehitetä, joten vaihtaminen tuli ajankohtaiseksi. Kansalliskirjaston tuottama Finna valittiin sen helppokäyttöisyyden ja yleisyyden vuoksi. Finna on käytössä jo yli sadassa kirjastossa, arkistossa ja museossa ympäri Suomen.


Säilyvätkö arvosteluni ja laatimani listat?
Arvosteluja tai listoja ei voida valitettavasti siirtää Finnaan. Ota siis omat listasi talteen ennen 9.4. joko lähettämällä ne sähköpostiisi tai kopioimalla ne sivulta esimerkiksi tekstinkäsittelyohjelmaan. Lähettämistoiminto löytyy kunkin listan alalaidasta.


Säilyvätkö lainat ja varaukset?
Kaikki lainat ja tehdyt varaukset siirtyvät uuteen verkkokirjastoon.


Mitä uutta Finnassa on?
Finna tuo mukanaan mm. seuraavat toivotut uudistukset: oman lainahistorian tallentaminen ja myöhemmin myös verkkomaksaminen.


Miten uuteen Finnaan kirjaudutaan?
Finnaan kirjaudutaan kirjastokortin numerolla ja nelinumeroisella PIN-koodilla. (Unohtuneen PIN-koodin tilalle saat uuden kirjastokäynnillä.) Käyttäjätunnus ja salasana jäävät pois käytöstä. Tili luodaan automaattisesti ensimmäisellä kirjautumiskerralla.

Vinkki: Voit tutustua kansalliseen Finna.fi palveluun jo nyt, uusi Lastu-Finna tulee olemaan haultaan ja toiminnoiltaan hyvin samanlainen.

Asiakkaiden kommentit

Kommentin kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Ei kommentteja

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista