Sisällön alku

Kirsi Kunnas - sateessa ja tuulessa

Kansikuva Kirsi Kunnas
Nimeke: Kirsi Kunnas
Tekijä: Kirstinä, Leena
Klikkaa jättääksesi arvostelun Kirsi Kunnas.
Vinkin antoi: Eija Horto

Tammikuun kirja oli Leena Kirstinän kirjoittama Kirsi Kunnas - sateessa ja tuulessa. Kirja on sekä Kirsi Kunnaksen elämäkerta että perusteellinen selvitys hänen tuotannostaan

Teos sisältää analyysejä niin lasten kuin aikuistenkin runoista. Runoilija itse on pitänyt näitä analyysejä tärkeänä, ei niinkään omaa henkilökuvaansa.
Teos valoittaa perusteellisesti Kunnaksen kirjailijan työtä ja työskentelytapaa. Kirsi Kunnas on ollut erittäin monipuolinen kirjoittaja. Hän on kirjoittanut paljon myös lehtiin. Hän toiminut teatterikriitikkonakin monia vuosia.
Kirsi Kunnaksen lastenrunot ovat tuttuja suomalaisille jo noin kolmen sukupolven ajan. Niin oli myös lukupiiriläisten laita.  Niitä oli osalle luettu jo lapsena. He ovat lukeneet niitä omille lapsilleen ja niitä luetaan nyt heidän lapsenlapsilleen.
Kirsi Kunnaksen elämästä paljastui paljon uusia asioita. Hän on ollut muun muassa Suomen Pen-klubin johdossa ja suojellut taloja Tampereella.
Leena Kirstinä esittelee Kunnasen myös aikuisten runoilijana ja runouden uudistajana.
Kirja on sujuvasti kirjoitettu monipuolinen teos. Suositellan runouden- ja kirjallisuudenharrastajille. Lukusanan jäsenet pitivät kirjasta, mutta osa piti runoanalyysejä aika akateemisina, eivätkä niistä syttyneet. Osa paneutui niihin perusteellisesti ja ottivat kootutut runot oheislukemistoksi. Erityisesti ihastutti kuvaus Kirsi Kunnaksen lapsuudesta.

Asiakkaiden kommentit

Kommentin kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Ei kommentteja

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista