Sisällön alku

Vuosi 2017 oli edellistä vilkkampi Heinolan kirjastossa

Sekä lainausten määrä että kirjastokäynnit lisääntyivät.

Vuonna 2017 Heinolan kirjaston lainaus lisääntyi edellisvuotisesta vajaat 4 %. Erityisesti tietokirjojen lainaus vilkastui, aikuisten 8 % ja lasten 17 %. Kirjastoauton lainatilasto näyttää 22  ja pääkirjaston 3 prosentin kasvua.


Musiikin kuuntelun muutos fyysisiltä laitteilta streemaukseen on vähentänyt kirjaston cd-levyjen lainauksen kymmenessä vuodessa noin kolmannekseen ja se vähenee koko ajan, viime vuonna 8 % edellisvuoteen verrattuna. Kirjaston merkitys musiikinharrastuksen tukena jatkuu kuitenkin erityisesti nuottien ja soitonoppaiden tarjoajana ja niitä lainattiin aiempaa vuotta huomattavasti enemmän (+ 15 %).


Elokuvien ja TV-sarjojen suoratoistopalvelujen käyttö ei ainakaan vielä ole kääntänyt DVD-lainausta miinusmerkkiseksi. Jatkuvasti karttuva DVD-kokoelma sekä koko Päijät-Hämeen kirjastojen tarjonta ovat lisänneet DVD-levyjen lainausta muutamalla prosentilla viime vuoteen verrattuna.


Kirjaston ovi kävi noin 20 000 kertaa (+12 %) useammin kuin edellisenä vuonna. Erityisesti lehtisali ja vuoden 2015 loppupuolella käyttöön otettu omatoimikirjasto kasvattivat suosiotaan. Omatoimikirjaston kirjautumisten määrä lisääntyi yli 50 % ja kirjautumisia kertyi vuoden aikana yli 7000. Se tarkoittaa, että aukioloaikojen ulkopuolella lehtisalissa asioi joka päivä keskimäärin 20 henkilöä.

Heinolan kirjasto tilasto 2017 

Asiakkaiden kommentit

Kommentin kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Ei kommentteja

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista