Vuosi 2017 oli edellistä vilkkampi Heinolan kirjastossa

Sekä lainausten määrä että kirjastokäynnit lisääntyivät.

Vuonna 2017 Heinolan kirjaston lainaus lisääntyi edellisvuotisesta vajaat 4 %. Erityisesti tietokirjojen lainaus vilkastui, aikuisten 8 % ja lasten 17 %. Kirjastoauton lainatilasto näyttää 22  ja pääkirjaston 3 prosentin kasvua.

Musiikin kuuntelun muutos fyysisiltä laitteilta streemaukseen on vähentänyt kirjaston cd-levyjen lainauksen kymmenessä vuodessa noin kolmannekseen ja se vähenee koko ajan, viime vuonna 8 % edellisvuoteen verrattuna. Kirjaston merkitys musiikinharrastuksen tukena jatkuu kuitenkin erityisesti nuottien ja soitonoppaiden tarjoajana ja niitä lainattiin aiempaa vuotta huomattavasti enemmän (+ 15 %).

Elokuvien ja TV-sarjojen suoratoistopalvelujen käyttö ei ainakaan vielä ole kääntänyt DVD-lainausta miinusmerkkiseksi. Jatkuvasti karttuva DVD-kokoelma sekä koko Päijät-Hämeen kirjastojen tarjonta ovat lisänneet DVD-levyjen lainausta muutamalla prosentilla viime vuoteen verrattuna.

Kirjaston ovi kävi noin 20 000 kertaa (+12 %) useammin kuin edellisenä vuonna. Erityisesti lehtisali ja vuoden 2015 loppupuolella käyttöön otettu omatoimikirjasto kasvattivat suosiotaan. Omatoimikirjaston kirjautumisten määrä lisääntyi yli 50 % ja kirjautumisia kertyi vuoden aikana yli 7000. Se tarkoittaa, että aukioloaikojen ulkopuolella lehtisalissa asioi joka päivä keskimäärin 20 henkilöä.

Heinolan kirjasto tilasto 2017