Sisällön alku

CLARY, Julia: Me Ponnekkaat

Kansikuva Me Ponnekkaat
Nimeke: Me Ponnekkaat
Tekijä: Clary, Julian
Klikkaa jättääksesi arvostelun Me Ponnekkaat.
Vinkin antoi: Tiitta, Marjo

Onko ihmisten joukkoon Lontooseen asettunut Ponnekkaiden perhe kuin mikä tahansa perhe?

Turistit matkustavat Afrikkaan safarille tutustumaan villieläimiin niiden luonnollisessa ympäristössä. Leijo-nien, kirahvien ja elefanttien lisäksi Masai Maran luonnonpuistossa asustaa lauma nauravia hyeenoilta.  Ihmisiin tottuvat eläimet tulevat yhä rohkeammiksi etsiessään leiristä ruokaa. Pian hyeenat ymmärtävät ihmisten puhetta ja oppivat itsekin puhumaan.

Risto ja Anneli Ponnekas joutuvat häämatkallaan nälkäisten krokotiilien kitaan. Kaksi kovasti toisiinsa ihas-tunutta hyeenaa – Puppe ja Sussu – tutkivat ihmispariskunnan vaatteita ja passeja. Vaatteet ovat eläimille aivan sopivia, takajaloilla seisominen onnistuu, korvat voi piilottaa turbaanin tai hatun alle ja hännän vaat-teiden alle. Pian ”Risto ja Anneli Ponnekas” matkaavat takaisin Lontooseen.

Eläminen ihmisenä ei olekaan aivan helppoa hyeenalle. Alituista hihitystään Sussu (eli Anneli) ja Puppe (eli Risto) oppivat rajoittamaan ja sen jälkeen aikuiset eivät kiinnitäkään heihin enää liiemmälti huomiota. Lapset huomaavat enemmän, mutta ihmetteleviä lapsia toppuutellaan: ”Hys, ei saa tuijottaa”.

Kaupungissa ei voi elää ilman rahaa, laskut täytyy maksaa. Aikansa pähkäiltyään Anneli alkaa myydä muna-kennoista, pyykkipojista ja linnunpesistä tehtyjä hattuja turbaaneja torilla ja Risto jatkaa hihittelyään kirjoittaessaan työkseen vitsejä paukkukaramelleihin. Aikanaan pariskunnalle siunautuu jälkikasvua, kaksoset Veeti ja Vilma. Hännän piilottelu onnistuu lapsiltakin pitkään, mutta ei ikuisesti.

Lukijalle on tiedossa hauska tarina erilaisuudesta. Perheen isä hankkii elantonsa kirjoittamalla vitsejä ja niitä onkin tiedossa läpi kirjan. Kirjan runsas kuvitus tekee siitä mukavan lukea ja ääneen luettavaksi se sopii erinomaisesti.

Asiakkaiden kommentit

Kommentin kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Ei kommentteja

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista