Genrevinkkaus: AOR

Lahden kaupunginkirjaston musiikin genrevinkkauksessa kuullaan tällä kertaa aikuisrockia.

Aika ja paikka:

1. keskiviikko, 15. marraskuuta 2017 Aika: 17:00 Lahden kaupunginkirjasto, Monitoimitila
Hinta: Maksuton Kesto: n. 60 min
AOR

Viime keväänä pilotoidussa konseptissa ja tänä syksynä aloitetussa syvennytään noin tunnin verran tiettyyn musiikin tyylisuuntaan, kuunnellaan siitä esimerkkejä ja käydään läpi genren ominaispiirteitä sekä merkittäviä bändejä tai säveltäjiä. Esimerkeiksi valikoidaan sekä selkeimpiä sävellyksiä ja tunnetuimpia kappaleita, mutta myös hieman tuntemattomampia tapauksia. Vaikka vinkkaukset on suunnattu genreen vasta tutustuville, tyylisuunnan ystäväkin löytänee uusia tuttavuuksia.

Nyt järjestettävä vinkkaus on syyskauden toinen. Tyylilajina aikuisrock, eli AOR, on haasteellinen lokeroitava, sillä tarkkaa, yksiselitteistä määritelmää ei ole olemassa. 1970-luvun lopuilla alkunsa saanut tyyli on valtavirralle suunnattua rockia tarttuvilla melodioilla ja isoilla kertosäkeillä. Se on sävellyksellisesti helppoa, sovituksellisesti viimeisteltyä ja tuotannollisesti siloiteltua, joten se on omiaan jakamaan edelleenkin kuulijoiden mielipiteitä. Tyylilaji oli kuitenkin 1980-luvulla hyvin suosittu, myyden miljoonia levyjä.

Vinkkaus järjestetään Lahden pääkirjaston Monitoimitilassa keskiviikkona 15.11 klo 17.00 alkaen. Tapahtuma on maksuton.
Lisätiedot:
Janne Seppänen