Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikoita Heinolan kirjastossa 7. - 25.8.2017

Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot -näyttelyyn on koottu kuvitusoriginaaleja suomalaisen lastenkirjataiteen keskeisimmiltä kuvittajilta 1900-luvun varrelta. Mukana ovat kuvataiteilijat Rudolf Koivu, Tove Jansson, Maija Karma, Camilla Mickwitz, Hannu Taina ja Kristiina Louhi.

Lastenkirjat ovat kuin aikakone. Äidin, isän tai isoäidin sylissä olemme kuunnelleet mitä ihmeellisimpiä tarinoita ja sukeltaneet niin synkkiin metsiin kuin satumaisiin juhliinkin. Kun kohtaamme nuo kirjat, voimme vielä vuosikymmenien jälkeenkin aistia saman jännityksen ja haistaa, maistaa ja tuntea satujen maailmat. Lastenkirjat avaavat ne hetket, kun mielikuvitus on auennut kohti salaperäisiä maailmoja.

Toivomme, että tämä näyttely johdattaa teidät Suomen juhlavuoden kunniaksi matkalle lapsuuteen ja mielikuvitukseen. Toivomme myös, että näyttely tarjoaa mahdollisuuden jakaa rakkaimpia lukumuistoja sukupolvien välillä.

Näyttelyn ovat tuottaneet yhteistyössä Lastenkirjainstituutti, Tampereen taidemuseo ja WSOY:n kirjallisuussäätiö.

Rudolf Koivun satukuva

Aukioloajat