Sisällön alku

Florence

”Ihmiset voivat sanoa, että en osaa laulaa, mutta kukaan ei voi väittää, etten olisi laulanut.”

Florence kertoo 1900- luvun alussa New Yorkin musiikkipiireissä vaikuttaneesta Florence Foster Jenkinsistä.  Florence Jenkins on omalaatuisuudellaan onnistunut pysyttelemään ihmisten huulilla vielä 2000- luvullakin. Tällä erittäin varakkaalla perijättärellä oli intohimona laulaminen, traagisen karmaisevasta äänestään huolimatta.

Elokuvan alkaessa on valmistautunut nauramaan tuolle omintakaiselle laulajalle, mutta tarinan edetessä Florencen hahmosta tulee esiin piirteitä, jotka tekevät  nauramisesta mahdotonta. Oliko Florence todella autuaan tietämätön puuttuvasta laulutaidostaan? Halusiko hän laulaa vain varakkuutensa luomien mahdollisuuksien takia vai oliko Florencen palo ja rakkaus laulamista ja esiintymistä kohtaan niin suuri, että hän ei voinut sitä mahdollisesta pilkasta huolimatta ohittaa? Toisaalta herää kysymys - miksi ei saisi esiintyä, vaikka ei siihen kriitikoiden mieliä hivelästi kykenisikään. Florencen kuuluisimpia lausahduksia onkin: ”Ihmiset voivat sanoa, että en osaa laulaa, mutta kukaan ei voi väittää, etten olisi laulanut.”

Koko totuutta Florencesta on varmasti mahdotonta saada selville, mutta erilaisia tulkintoja hänen hahmostaan on yritetty tehdä niin näytelmien kuin elokuvien saralla. Hieman ennen Florence- elokuvaa ilmestyi myös hänen tarinaansa pohjautuva ranskalainen Marguerite- elokuva.

Lue Florence Jenkinsin levytyksestä tehty kirjoitus Lastu verkkokirjastosta ja tee samalla varaus: http://bit.ly/2rjyEYl

 

Asiakkaiden kommentit

Kommentin kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Ei kommentteja

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista