Vanikan palat -monologi Hannu Väisäsen romaanin pohjalta

Romaanista dramatisoitu kolmen vartin mittainen napakka monologi vierailijaesityksenä.

Aika ja paikka:

1. tiistai, 23. toukokuuta 2017 Aika: 17:30 Lahden kaupunginkirjasto, Tapahtuma-alue
Hinta: maksuton Kesto: 45 minuuttia
Vanikan palat

Finlandia-palkitun kirjailija-kuvataiteilija Hannu Väisäsen romaani kertoo omaelämänkerrallisesti nuoren pojan elämästä Oulun kasarmilla veljeskatraan, leskeksi jääneen isän ja taiteen keskellä. Toimittaja Anne Välinoron, teatteriohjaaja Jyrki Tammisen ja näyttelijä Mika Eerolan muodostama tamperelainen vapaa teatteriryhmä on tarttunut Väisäsen omaelämäkerralliseen romaaniin ja Välinoro on huimapäisesti dramatisoinut laajasta romaanista kolmen vartin mittaisen napakan monologin.

Tammisella ja Välinorolla on vankka tausta nukketeatterin parista, mutta nyt ei tehdä nukketeatteria: näyttelijä Mika Eerola on monologin esittäjänä näyttämöllä aivan omana itsenään.

Tuokiokuviksi tiivistetyssä esityksessä näyttelijän pitää vaihtaa salamannopeasti roolista toiseen ja huolehtia siitä, että katsoja pysyy kyydissä mukana.

Aamulehden arvio esityksestä.

Esitys: Mika Eerola