Kärpäsen kirjasto uudistuu kevään 2017 aikana

Teemuntalon tiloissa vuodesta 1992 toiminut Kärpäsen kirjasto suljetaan 13. maaliskuuta remontin vuoksi.

Tilojen uudistamisen tavoitteena on selkiyttää tilan käyttöä, lisätä tilojen monikäyttöisyyttä ja vetovoimaisuutta lapsille, nuorille ja aikuisille sekä saada kokoelmat ja sisällöt paremmin esille.
Uuden kirjastolain mukaan yleisen kirjaston tehtävänä on tarjota tiloja oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan. Tilojen käyttöä ja kalustusta uudistetaan, lattia uusitaan ja valaistusta täydennetään. Uudistuksen ja remontin vuoksi Kärpäsen kirjasto suljetaan maaliskuussa, jolloin tila tyhjennetään kirjastoaineistosta ja kalusteista. Lattia-, pinta- ja valaistusremontti toteutetaan huhti-toukokuussa. Kirjaston kalustaminen ja käyttökuntoon varustaminen toteutuu kesä-heinäkuussa.

Kirjastoauto palvelee kirjaston kiinniolon aikana Kärpäsen alueen asukkaita. Heinäkuussa kirjastoautot eivät aja. Muista kirjastoista pääkirjasto, Jalkarannan kirjastopiste, joka toimii myös omatoimikirjastona, Launeen kirjasto sekä Hollolan kirjasto sijaitsevat lähimpänä Kärpäsen alueen asukkaita.

Kirjastoautopysäkit:
Metsäkankaan S-Marketilla parittomilla viikoilla tiistaisin klo 17.15 - 17.35 (ajopäivät 14.3., 28.3., 11.4., 25.4., 9.5., 23.5., 6.6. ja 20.6.)
Kärpäsen koululla parittomilla viikoilla torstaisin klo 12 – 13 (ajopäivät 16.3., 30.3., 13.4., 27.4., 11.5., 8.6. ja 22.6.)

Lisätietoja:
Kirsi Hämäläinen