Sisällön alku

Musiikkimogulin muistelmat

Kansikuva Musiikkimogulin muistelmat
Nimeke: Musiikkimogulin muistelmat
Tekijä: Yetnikoff, Walter
Klikkaa jättääksesi arvostelun Musiikkimogulin muistelmat.
Vinkin antoi: Janne Seppänen

CBS Recordsin entisen pomon omaelämäkerta on raadollinen kuvaus pakkomielteistä, vallanhimosta ja ääniteteollisuudesta.

Yetnikoffin omaelämäkertaa lukiessa ei voi olla näkemättä yhteyttä hänen ja useiden rocktähtien elämäkertojen välillä. Vaikka hän ei tietänyt musiikista juuri mitään, hän vietti kyllä sen ajan menestyneille muusikoille ominaista alkoholin, huumeiden ja seksin kyllästämää elämää. Vallasta kehkeytyi hänelle pakkomielle eikä hän kumarrellut ketään – ehkä vähiten pomojaan.

Vuosikymmeniä koko ajan jonkinlaisissa aineissa viettänyt Yetnikoff onnistui tekemään tilastaan huolimatta - tai sen ansiosta - taloudellisesti käsittämättömän hyviä ratkaisuja ja kiinnittämään talliinsa kiistämättä musiikkihistorian merkittävimpiä nimiä. Kirjaa lukiessa ei voi useaan otteeseen muuta kuin ihmetellä ja pudistella päätään, että miten kaikki on voinut olla mahdollista – sen verran uskomattomilta tarinat tapahtumien takana kuulostavat.

Vaikka kirja ei johdannon perusteella halua olla kertomus musiikkiteollisuudesta, on se kuitenkin vääjäämättä vähintään sivuroolissa, usein kuitenkin pääroolissa. Täten se tarjoaa äärimmäisen mielenkiintoisen näkemyksen ääniteteollisuuden kulta-aikaan ja nimenomaan sitä hallinnoivien levy-yhtiöiden valtataisteluihin ja henkilöiden välisiin kamppailuihin. Kirjassa sivutaan mm. payola-skandaalia, MTV-kanavan syntyä sekä tapahtumia maailman myydyimmän musiikkialbumin, Michael Jacksonin Thrillerin, takana.

Suosittelen kirjaa kaikille musiikkibisneksen tai yleisesti popmusiikin historiasta kiinnostuneille.

Asiakkaiden kommentit

Kommentin kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Ei kommentteja

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista