Avojaloin – 10 elämää Karjalan Kannaksella -näyttely

Tutustu kymmeneen Karjalan kannaksella eläneeseen henkilöön ja heidän tarinoihinsa! Näyttely on esillä 2. - 27.1.2017 Nastolan kirjastossa, ja lisäksi on mahdollista tutustua verkkonäyttelyyn.

Lappeenrannan museoiden Avojaloin – 10 elämää Karjalan Kannaksella -näyttelyn henkilöt ovat eri-ikäisiä naisia ja miehiä, eri puolilta Kannasta, eri yhteiskuntaluokista ja erilaisista miljöistä. Henkilöt ja heidän teemansa ovat: kuvataiteilija Wäinö Kunnas (Elämä Viipurissa), säveltäjä Toivo Kuula (Kuolema Viipurissa), ylösottaja Hilda Käki (Ulkoilmakonttoristin avara toimisto), piikatyttö Hilma Ylä-Outinen (Seiso liikkumatta!), kauppias Emilia von Zweygberg-Grönroos (Veiperin kankaita detaljina ja grossina), Hullu-Jussin kuljettaja Heikki Pietiläinen (Radanrakentajan katse), etappimies Matti Ilonen (Salatein tavaraa ja aatetta), rajamaan komendantti Ilo Schroeder (Ankara portinvartija), igumenia Larisa (Työntäyteinen köyhyys), taiteilija-runoilija Jelena Guro (Herkät paljaat jalat). Kiertonäyttelyä täydentää kolmekielinen (suomi-englanti-venäjä) Aikamatka Kannakselle -verkkonäyttely, joka johdattaa syvemmälle näyttelystä tuttuihin teemoihin. Verkkonäyttely löytyy osoitteesta www.aikamatkakannakselle.fi. Kiertonäyttelyn sisällöstä vastaavat Lappeenrannan museoiden Avojaloin -näyttelytyöryhmä ja näyttelyn käsikirjoittaja, kirjailija Anna Kortelainen. Näyttelyyn voi tutustua Nastolan kirjastossa aukioloaikoina.