Muisteluillat Lahden lähikirjastoissa

Keväällä järjestettäviin muisteluiltoihin Lahden lähikirjastoihin etsitään vapaaehtoisia vetäjiä.

Launeen kirjasto 1952 ulkoa

Lahden kaupunginkirjasto järjestää keväällä 2017 muisteluiltoja lähikirjastoissaan yhteistyössä Lahti-Seura ry:n ja mahdollisesti muiden paikallisten toimijoiden kanssa, mikäli tilaisuuksiin löydetään sopivat vetäjät. Tarkoituksena on koota kunkin alueen historiaa tuntevia ja siitä kiinnostuneita keskustelemaan ja muistelemaan kirjaston tiloihin muutaman tunnin ajaksi. Muistella voidaan esimerkiksi sitä, kuinka alue aikanaan rakentui ja kuinka se on muuttunut sekä vaikkapa oman alueen kauppoja, kouluja, kirjastoja, leikkialueita, puistoja ja niin edelleen. Ehkäpä alueella on asunut ja vaikuttanut mieleen jääneitä persoonia, joista on jäänyt hyviä juttuja. Kaikesta tällaisesta voidaan vaihtaa muistoja ja kokemuksia.

Lahdessa on kuusi lähikirjastoa (Ahtiala, Kärpänen, Laune, Mukkula, Nastola ja Renkomäki) sekä kaksi kirjastopistettä (Jalkaranta ja Liipola). Tilaisuuksiin kaivattaisiinkin nyt keskustelun vetäjää, ns. muisteluttajaa, joten jos tunnet oman asuinalueesi historiaa hyvin ja olisit kiinnostunut keskustelun vetäjän roolista omassa lähikirjastossasi, ilmoittauduthan Kirsi Hämäläiselle (yhteystiedot alla).

Lisätietoja:
Kirsi Hämäläinen