Celian palvelut

Onko tekstin lukeminen sinulle vaikeaa esimerkiksi lukivaikeuden tai näön heikentymisen vuoksi? Äänikirja voi auttaa, kun tavallisen tekstin lukeminen on hankalaa.

Celia on saavutettavan kirjallisuuden ja julkaisemisen asiantuntijakeskus, joka tuottaa ja välittää kirjallisuutta saavutettavassa muodossa, mm. äänikirjoina ja pistekirjoina. Celian kirjoja voivat käyttää kaikki, joille tavallisen kirjan lukeminen on sairauden tai vamman tai vastaavan syyn vuoksi vaikeaa. Celian asiakkuuteen oikeuttavat lukemisesteet ovat moninaisia, esimerkiksi näkövamma, lukihäiriö, oppimisvaikeus tai reuma.

Yksityishenkilöt pääsevät Celian asiakkaiksi rekisteröitymällä omassa kirjastossaan. Kirjaston henkilökunta opastaa palveluiden käyttöön ja antaa niihin tunnukset. Rekisteröitymistä ja opastusta varten tulee varata aika etukäteen kirjaston Celia-oppaalta. Keskusteluun on hyvä varata aikaa puolesta tunnista tuntiin. Celia-oppaiden yhteystiedot kirjastoittain löydät alta.

Lisätietoja Celiasta saat heidän omilta sivuiltaan.

Lahden kaupunginkirjasto

Pirjo Boman, pirjo.boman@lahti.fi /  050 398 5950