Lahden pääkirjaston aikuisten alue remontoidaan - kirjasto auki normaalisti

Remontin ajaksi aineisto pakataan ja varastoidaan mutta lainattavaksi jää valikoima kauno- ja tietokirjallisuutta.

Aikuisten alue tyhjenee väliaikaisesti kirjoista ja kalusteista syyskuussa. Loppuvuoden aikana toteutetaan lattia-, sisäkatto- ja muut vuosikorjaukset kyseisellä alueella. Aikuisten alueen kalustaminen ja käyttökuntoon varustaminen alkaa joulukuussa. Uudistetut tilat avataan asiakaskäyttöön alkuvuonna 2017.

Pääkirjasto on avoinna remontin aikana normaaliin tapaan
(1.9.alkaen klo 10-20, omatoimikäytössä klo 8-10 ja la-su klo 10-16.) Pääkirjaston lasten ja nuorten palvelut 1. kerroksessa sekä 2. kerroksen Media- ja musiikkipalvelut lehtisaleineen palvelevat koko remontin ajan normaalisti.
Remontin aikana kokoushuone ja tutkijanhuoneet eivät ole käytettävissä. Auditorio on käytössä lokakuun loppuun saakka.
Pääkirjasto uudistuu

Varaa aineistoa muista kirjastosta - nouda pääkirjastosta

Remontin aikana pääkirjastossa aikuisten kirjoja on lainattavissa pieni valikoima samoin kuin koko varastoaineisto. Pääkirjaston aineistoa siirretään remontin ajaksi lainattavaksi myös lähikirjastoihin. Lahden lähikirjastojen ja Päijät-Hämeen muiden kirjastojen kokoelmat ovat asiakkaiden käytettävissä ja varattavissa normaaliin tapaan. Aineistoa voi varata Päijät-Hämeen verkkokirjasto LASTUssa sekä kirjastoissa maksutta ja se kuljetetaan noudettavaksi asiakkaan valitsemaan noutopisteeseen.

Pääkirjastoon voi palauttaa ja sieltä voi lainata ja varata pakkaamatonta aikuisten aineistoa remontin aikana. Väliaikaisesti varastoitua aineistoa ei voi varata.

Aikuisten alueen uudistuksella parannetaan tilan toimivuutta ja viihtyisyyttä. Tavoitteena on saada ajantasaiset ja kattavat kokoelmat paremmin esille nykyisellä kirja-alueella, tila monipuolisemmin käyttöön, luoda mahdollisuuksia pienimuotoisille tapahtumille sekä lisätä asiakkaille tiloja lukemiseen, oleskeluun ja työskentelyyn.
Aikuisten alueen uudistus on osa pääkirjaston asiakaspalvelutilojen toiminnallista ja sisustuksellista uudistusta. Lasten ja nuorten alue on uudistettu 2012 ja toisen kerroksen Media- ja musiikkipalvelut vuosina 2014-2015.

Lisätietoja:

Sylvia Stavén
palvelupäällikkö
gsm 044 416 3239
sylvia.staven@lahti.fi

1. Verkkokirjaston_ylläpitäjä 9.9.2016 13:36:56
    Ilmoita  Verkkokirjaston_ylläpitäjän kommentit. Kirjasto on auki normaalisti joten aineiston palauttaminen ja uusiminen onnistuu helposti. Lisäksi olemme nyt seudullinen kirjasto, jolloin on selkeämpää, että laina-ajat ovat aineistoilla yhtenäiset kaikissa kirjastoissa.
  2. Timpurinkynä 6.9.2016 12:27:38
    Ilmoita  Timpurinkynän kommentit. Miksi nyt ei ole käytössä pidempää laina-aikaa kuten aiemmin isojen remonttien yhteydessä?