Sisällön alku

Kevään 2018 asiakaskoulutukset Lahden pääkirjastossa

Ilmoittautuminen talven ja kevään asiakaskoulutuksiin alkaa tiistaina 9.1. klo 10.

Kirjaston mediapajaan ja vertaisopastukseen ei ole ennakkoilmoittautumista.

Asiakaskoulutuksiin ilmoittaudutaan etukäteen. Ilmoittautua voi puhelimitse (044 416 3517 / 044 416 3520) tai henkilökohtaisesti media- ja musiikkipalveluiden asiakaspalvelussa.

Asiakaskoulutukset järjestetään pääkirjaston Monitoimitilassa (2. krs, musiikkiosaston yhteydessä) tai Opintotilassa (2.krs, lehtisalin yhteydessä).


 

Asiakaskoulutukset tietokoneella

Tietokone tutuksi -alkeiskurssi
Kesto 4 x 1,5 t, Monitoimitilassa

Ma 19.2, ti 20.2, to 22.2. ja pe 23.2.klo  13 - 14.30


Kurssilla harjoittelemme hiiren ja näppäimistön käyttöä sekä tutustumme tietokoneen perusominaisuuksiin ja internet-selaimeen. Kurssi on tarkoitettu vasta-alkajille. Aiempaa tietokoneen käyttökokemusta ei vaadita. Opetusvälineenä ovat kirjaston omat kannettavat tietokoneet. Käyttöjärjestelmä Windows 10.


Internet ja tiedonhaku
Kesto 2 x 2 t, Monitoimitilassa

Ma 26.2. ja to 1.3. klo 13 - 14.30

    
Kurssilla tutkimme yhdessä internet-selaimen asetuksia, opettelemme tiedonhakua Google-hakukoneella sekä tutustumme erilaisiin verkkopalveluihin. Kurssi on tarkoitettu tietokoneen ja internetin käytön alkeet hallitseville. Opetusvälineenä ovat kirjaston omat kannettavat tietokoneet tai oma laite.


 

 Matkat ja liput netistä

Kesto 1 x 2 t, Monitoimitilassa

Kurssi 1: Ke 17.1. klo 9.30 - 11.30
Kurssi 2: Ke 14.2. klo 13 - 15
Kurssi 3: Ke 7.3. klo 9.30 - 11.30

   

Minkälaisia verkkopalveluja löytyy VR:ltä, Matkahuollolta tai erilaisilta matkanjärjestäjiltä? Kurssilla tutkimme yhdessä, miten voi varata matkan ja lipun internetistä.  Kurssi on tarkoitettu tietokoneen ja internetin käytön alkeet hallitseville. Opetusvälineenä ovat kirjaston omat kannettavat tietokoneet tai oma laite.

 

Facebook

Kesto 1 x 2t, Monitoimitilassa

Ma 12.2. klo 13 - 15

Kurssilla voit tehdä itsellesi Facebook-käyttäjätilin ja harjoitella Facebookin peruskäyttöä. Kurssia varten tarvitset oman sähköpostiosoitteen. Kurssi on tarkoitettu tietokoneen ja internetin peruskäytön hallitseville. Käytössä on kirjaston omat kannettavat tietokoneet.


 

Asiakaskoulutukset tabletilla

iPad -tabletin alkeet

Kesto 1 x 2 t, Monitoimitilassa

Kurssi 1:  Ti 16.1. klo 13 - 15
Kurssi 2:  To 8.2. klo 17 - 19
Kurssi 3:  Ti 3.3.  klo 9.30 - 11.30.

Kurssilla tutustumme iPad-tabletin painikkeisiin sekä perusominaisuuksiin ja opettelemme ohjaamaan laitetta kosketusnäytön avulla. Lisäksi harjoittelemme internetin palvelujen käyttöä tabletilla. Kurssilla käytämme kirjaston iPad-tabletteja, mutta myös oman iPad-tabletin voi ottaa mukaan. Aiempaa käyttökokemusta ei tarvitse olla.


iPad haltuun -jatkokurssi
Kesto 2 x 2 t, Monitoimitilassa

Kurssi 1: Ma 29.1. ja ti 30.1. klo 13 - 15
Kurssi 2: Ti 13.2. ja to 15.2. klo 17 - 19
Kurssi 3: Ti 20.3. ja pe 23.3. klo 9.30 - 11.30

 

Kurssi on tarkoitettu iPad-tabletin käytön perusteet hallitseville. Kurssilla opettelemme muokkaamaan oman iPadin yleisiä asetuksia ja käymme läpi Safari-selaimen ja Mail-sähköpostisovelluksen ominaisuuksia. Harjoittelemme kameran käyttöä sekä kuvien muokkaamista ja jakamista. Lisäksi asennamme ja kokeilemme hyödyllisiä ilmaisia sovelluksia.

Kurssille tarvitset mukaan oman toimivan iPad-tabletin, sähköpostiosoitteen ja Apple ID -tunnuksen. Apple ID -tunnusta tarvitaan ilmaisten sovellusten lataamiseen App Store -sovelluskaupasta. Epäselvissä tilanteissa voit tulla kysymään neuvoa vertaisopastukseen tai kirjaston mediapajaan.


Android -tabletin alkeet
Kesto 1 x 2t, Monitoimitilassa

Kurssi 1: To 25.1. klo 9.30 - 11.30
Kurssi 2: To 8.3.  klo 9.30 - 11.30

Kurssilla tutustumme Android-tabletin käytön alkeisiin ja käymme läpi sen perustoimintoja, kuten kosketusnäytön käyttö, erilaiset painikkeet ja näppäimistöllä kirjoittaminen. Tutustumme myös sovellusten käyttöön.

Kurssille tarvitset mukaan toimivan ja asennetun Android-tabletin. Jos olet jo käyttänyt tablettiasi, on se asennettu. Epäselvissä tilanteissa voit tulla kysymään neuvoa vertaisopastukseen tai kirjaston mediapajaan. Opetuksessa käytetään esimerkkinä Samsungin tablettia ja opetusmateriaali on suunniteltu sen avulla. Kaikki kurssilla käsiteltävät perusasiat löytyvät kuitenkin kaikista Android-tableteista, mutta voivat näyttää hieman erilaisilta tabletista riippuen.


Android -tabletin jatkokurssi
Kesto 1 x 2t, Monitoimitilassa
Kurssi 1: To 1.2.   klo 9.30 - 11.30
Kurssi 2: To 22.3.  klo 9.30 - 11.30 

Kurssi on tarkoitettu Android-tabletin käytön perusteet hallitseville. Alkeiskurssin suorittamista suositellaan ennen jatkokurssille osallistumista. Kurssilla jatkamme Android-tablettiin tutustumista ja käymme tarkemmin läpi sen ominaisuuksia ja tutustumme sovellusten asentamiseen ja päivittämiseen sekä tabletin perusasetuksiin.

Kurssille tarvitset mukaan toimivan Android-tabletin, johon on asennettu Google-tili, jotta pystyt harjoittelemaan kurssilla käsiteltäviä asioita. Epäselvissä tilanteissa voit tulla kysymään neuvoa vertaisopastukseen tai kirjaston mediapajaan. Opetuksessa käytetään esimerkkinä Samsungin tablettia ja opetusmateriaali on suunniteltu sen avulla. Kaikki kurssilla käsiteltävät perusasiat löytyvät kuitenkin kaikista Android-tableteista, mutta voivat näyttää hieman erilaisilta tabletista riippuen.


 


 

 

Asiakkaiden kommentit

Kommentin kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Ei kommentteja

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista