Sisällön alku

Dream of Life

Dream of Life
Nimeke: Patti Smith
Klikkaa jättääksesi arvostelun Patti Smith.
Vinkin antoi: Annina Virva

Rockin ja runouden voimanaisen intiimi lähikuva

Steven Sebringin ohjaaman dokumenttielokuvan luomistyö kesti kymmenen vuotta. Työ ja odotus palkitaan, sillä tuloksena on ennennäkemätön katsahdus yksityiselämästään aiemmin vaienneen rocktähden, taidemaalarin ja runouden voimanaisen, Patti Smithin elämään.

Sebring seurasi Pattia tämän elämän eri rooleissa ja taltioi lavalla paatoksellisesti esiintyvästä taiteilijasta aivan uusia puolia. Patti näyttäytyy elokuvassa paitsi vahvana esiintyjänä, myös sympaattisena ja lämpimänä hahmona; boheemina tarinoijana, äitinä, ystävänä ja nöyränä muusikkona, joka pyytää muilta soittotunteja.

Inspiroivasti koottu dokumentti koostuu erilaisista eri aikoina taltioiduista pätkistä. Mukaan mahtuu tuokiokuvia, konserttitaltiointeja, videohaastatteluita ja muun muassa vierailu Pattin vanhempien luona. Purkaapa Patti myös henkilökohtaista aarrearkkuaan ja esittelee muun muassa edesmenneen miehensä Fred "Sonic" Smithin tuhkat ja lastensa ensimmäiset vauvanvaatteet.
 
Elokuva ei ole vain fanimateriaalia, vaan kaunis kuvaus, jossa taiteilija päästää yleisön lähelleen jakamalla vaiheikkaan elämänsä koetukset ja riemut ja paljastaa itsestään aivan uudenlaisia puolia. Ikääntyneen Pattin hauras ja lämmin olemus ja avoimuus luovat koskettavan tunnelman. Henkilökuvauksen lisäksi elokuvan olennaisessa osassa on toki myös Pattin taide ja tuotanto, joka vahvana eläen ja hengittäen antaa elokuvalle pulssin sana sanalta, säe säkeeltä.

Asiakkaiden kommentit

Kommentin kirjoittaminen edellyttää sisäänkirjautumista.

Ei kommentteja

Muistilista

Sinulla on 0 teosta muistilistassa.

Näytä muistilista