Tule vapaaehtoiseksi opastajaksi kirjastoon

Lahden kaupunginkirjastolle haetaan uusia vertaisopastajia syyskuussa alkaviin opastuksiin.

Vertaisopastus on henkilökohtaista ja sinne voi tulla oman laitteen kanssa saamaan tukea ja opastusta Internetin, sosiaalisen median ja tietokoneen peruskäyttöön liittyen. Vertaisopastus on osoittautunut kysytyksi palveluksi ja kirjasto etsiikin nyt lisää vapaaehtoisia vertaisopastajia.

Opastajien ei tarvitse olla tietokoneiden ja erilaisten laitteiden asiantuntijoita, vaan tietokoneen ja Internetin peruskäyttäjiä. Opastustilanteessa tärkeintä ei ole tietotekninen osaaminen, vaan se, miten erilaisiin pulmatilanteisiin voidaan etsiä yhdessä ratkaisua. Kaikkea ei siis tarvitse osata. Mukana tilaisuuksissa on aina myös kirjaston edustaja ja vertaisopastaja saa perehdytyksen kirjastolta ennen opastusten alkua.

Vertaisopastajana voit olla korvaamaton tuki tietokoneen käyttöä aloittavalle ja erilaissa verkkopalveluissa seikkailevalle opastettavalle. Opastaminen ei sido mihinkään, vaan yhdessä kirjaston henkilökunnan kanssa voimme katsoa sinulle sopivan opastustyön.

Lisää vapaaehtoisesta opastuksesta voi tulla kysymään Lahden pääkirjaston Opintotilaan keskiviikkona 16.8. klo 14 -15 välillä. Vertaisopastajaksi voi ilmoittautua Sirpa Saarekkeelle, sirpa.saareke@lahti.fi, puh. 044-4163398.