Heinolan kirjaston hankkeet

Hankkeiden avulla kehitetään palveluja ja kokeillaan uusia toimintoja. Vuoden 2017 aikana käynnistyy kaksi uutta hanketta

SeniorSurf Heinolassa 2014

Heinolan kirjastossa on jo usean vuoden ajan ollut käynnissä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia hankkeita. Hankerahoituksen avulla kirjastoon on saatu mm. langaton verkko, esitystekniikkaa ja tietokoneita, tuotettu kirjavinkkausprojekteja, rahoitettu kirjailijavierailuja sekä toteutettu lasten toiminnallisia kirjastovierailuja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on maaliskuussa 2017 myöntänyt rahoitusta kahteen Heinolan kirjaston hankkeeseen:

• Yhdessä olemme enemmän, rahoitusavustus 8000 euroa
    Hankeen tavoite on turvapaikanhakijoiden kotouttaminen ja henkisen hyvinvoinnin tukeminen kirjaston keinoin.
  • Innostu lukemaan ja löytämään, rahoitusavustus 5000 euroa
    Aikuisille suunnattu lukemisen edistämiseen tähtäävä hanke.

Vuoden 2017 aikana päättyvät hankkeet:

• Mobilisoitu Myyräteatteri, rahoitusavustus 4000 euroa
    Nukketeatteri- ja satutuokiokiertueiden järjestämiseen tähtäävä hanke toteutetaan uudessa kirjastoautossa. Kiertueet ulottuvat myös Hartolaan. Hanke on käynnissä vuosien 2016 ja 2017 aikana

Lisää tietoa uusista, käynnissä olevista sekä jo päättyneistä hankkeista löytyy Yleisten kirjastojen hankerekisteristä.

Tietotekniikkaa senioreille

Heinolan kirjaston logo tietokonekuviolla

Heinolan kaupunginkirjasto järjesti maksutonta neuvontaa ja opetusta tietokoneiden, ohjelmien ja verkkopalvelujen käyttöön vuosien 2014 ja 2015 aikana.