Heinolan kirjaston hankkeet

Hankkeiden avulla kehitetään palveluja ja kokeillaan uusia toimintoja.

SeniorSurf Heinolassa 2014

Heinolan kirjastossa on jo usean vuoden ajan ollut käynnissä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamia hankkeita. Hankerahoituksen avulla kirjastoon on saatu mm. langaton verkko, esitystekniikkaa ja tietokoneita, tuotettu kirjavinkkausprojekteja, rahoitettu kirjailijavierailuja sekä toteutettu lasten toiminnallisia kirjastovierailuja.

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on maaliskuussa 2016 myöntänyt rahoitusta hankkeeseen:

• Mobilisoitu Myyräteatteri, rahoitusavustus 4000 euroa
    Nukketeatteri- ja satutuokiokiertueiden järjestämiseen tähtäävä hanke toteutetaan uudessa kirjastoautossa. Kiertueet ulottuvat myös Hartolaan. Hanke on käynnissä vuosien 2016 ja 2017 aikana

Vuoden 2016 aikana päättyvät hankkeet:

• Vinkkausta ylämummoon, rahoitusavustus 6000 euroa
    Lukemisen edistämishanke, jonka tavoitteena on toteuttaa  kirjavinkauskiertueita ala- ja yläkoululaisille, tuottaa kirjailijavierailuja ja muita tarinallisia esityksiä sekä valmistaa lukudiplomi.
  • Mobiilit apuun tiedonhakuun, rahoitusavustus 5000 euroa
    Tiedonhaun ja kirjastonkäytön opetuksen kehittämishanke, jonka avulla hankitaan mm. tabletteja ja kehitetään niille soveltuvia tiedonhaun opiskelupaketteja.

Heinolan kirjasto haki lokakuussa rahoitusta kahteen uuteen hankkeeseen:

• Yhdessä olemme enemmän
    Hankeen tavoite on turvapaikanhakijoiden kotouttaminen ja henkisen hyvinvoinnin tukeminen kirjaston keinoin.
  • Innostu lukemaan ja löytämään

Aikuisille suunnattu lukemisen edistämiseen tähtäävä hanke.

Lisää tietoa uusista, käynnissä olevista sekä jo päättyneistä hankkeista löytyy Yleisten kirjastojen hankerekisteristä.

Tietotekniikkaa senioreille

Heinolan kirjaston logo tietokonekuviolla

Heinolan kaupunginkirjasto järjesti maksutonta neuvontaa ja opetusta tietokoneiden, ohjelmien ja verkkopalvelujen käyttöön vuosien 2014 ja 2015 aikana.