Myöhästymisilmoitukset, laskutus ja perintä

Asiakkaan on mahdollista tilata ennakkoilmoitus lähestyvästä eräpäivästä. Ilmoituksen voi aktivoida kirjastokäynnillä asiakaspalvelussa, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon tai oheisella lomakkeella.

Ilmoitus on mahdollista saada, joko maksuttomana sähköpostina tai tekstiviestinä 0,30 €/viesti. Palvelun toimivuus riippuu monesta seikasta, mm. asiakkaan sähköpostin toiminnasta, josta kirjasto ei voi vastata. Tästä syystä ilmoituksen poisjääminen ei poista asiakkaan vastuuta mahdollisista myöhästymismaksuista.

Myöhästymisilmoitukset

Palauttamattomasta aineistosta lähetetään kaksi myöhästymisilmoitusta. Ensimmäinen myöhästymisilmoitus lähetetään lainaajalle, kun eräpäivästä on kulunut 7 päivää (varattu aineisto ja pikalainat 1 päivä). Ilmoituksen voi saada kirjeenä tai sähköpostina.

Toinen myöhästymisilmoitus lähetetään, kun eräpäivästä on kulunut 21 päivää. Alle 15-vuotiaan lainaajan toinen myöhästymisilmoitus lähetetään huoltajalle. Toinen myöhästymisilmoitus lähetetään kirjeenä.

Laskutus

Kun eräpäivästä on kulunut 35 päivää, palauttamattomasta aineistosta ja siihen kohdistuneista maksuista lähetetään lasku. Aineistoa voi palauttaa laskutuksen aikana. Palautuksen jälkeen asiakkaalle jää laskulla maksettavaksi laskutuslisä ja myöhästymiskulut. Laskulla voi myös korvata vahingoittuneen tai kadonneen aineiston.

Perintä

Maksamaton lasku siirtyy perintätoimiston perittäväksi.

1. Verkkokirjaston_ylläpitäjä 2.1.2017 14:10:57
    Ilmoita  Verkkokirjaston_ylläpitäjän kommentit. Lapsen kortin liittämiseen löytyy ohje tästä. Ota yhteyttä omaan kirjastoosi, jos ei ohjeesta huolimatta onnistu. http://lastukirjastot.fi/Gemensamt/Dokument/a537d0fc-bc18-4ba9-a290-0e37fd49312c.pdf
  2. mariam06 14.11.2016 18:58:37
    Ilmoita  mariam06n kommentit. HEI; Mitenköhän lasten kortit saisi huoltajan tunnusten alaisuuteen?
  3. 1Kris2Van 12.2.2016 17:38:25
    Ilmoita  1Kris2Vann kommentit. Ei toimi lainojen uusinta, kun ei mobiilipalvelussa ole sellaista kohtaa.
  4. sukeltaja-ankka 16.10.2014 21:25:33
    Ilmoita  sukeltaja-ankkan kommentit. Mobiiliversio ei toimi!