Mikrofilmit

Menneisyyden aineistot mikrofilmeillä.

Heinolan ja Lahden kirjastoissa on runsas kokoelma alueen vanhoja sanomalehtiä ja kirkonkirjoja mikrofilmeinä ja mikrokortteina. Mikrofilmejä ja -kortteja voit myös pyytää kaukolainaksi muista kirjastoista, Kansallisarkistosta sekä maakunta-arkistoista. Mikrofilmejä ja -kortteja ei anneta kotilainaksi, mutta voit lukea niitä kirjastojen lukulaitteilla.

Mikrofilmin lukulaitteet

Lahden pääkirjaston lehtisalissa on mikrofilmiskanneri, joilla voi lukea, tallentaa ja ottaa kopioita mikrofilmeistä. Muiden kirjastojen lukulaitteilla voi ainoastaan lukea mikrofilmejä ja -kortteja.

Mikrofilmin lukulaitteita on seuraavissa kirjastoissa:

mikrofilmiä luetaan mikrofilmiskannerilla

1. johma 3.7.2014 18:24:42
    Ilmoita  johman kommentit. Onko listaa Lahdesta löytyvistä kirkonkirjojen mikrofilmeistä? Pitääkö filmit etukäteen pyytää etsimään ja varata kone?

Lahden kirjaston mikrofilmit

Alueen historia mikrofilmillä.

Heinolan kirjaston mikrofilmit

Alueen vanhoja sanomalehtiä ja kirkonkirjoja mikromuodossa.