Satusalkut

Lähde tarinan vietäväksi ja ihastu satusalkkujen taikaan!

Satusalkut

Lahden kaupungin kulttuurikeskus on koonnut kuusi erilaista satusalkkua, joiden lainaamisesta huolehtii Lahden kaupunginkirjasto. Satusalkut antavat virikkeitä ohjaajille ja opettajille lasten kanssa toimimiseen. Jokaiseen satusalkkuun on koottu kattava ohjekirja, johon on hyvä tutustua ennen salkun käyttöönottoa lasten kanssa. Salkut ovat matkalaukun kokoisia ja niitä säilytetään Lahden pääkirjastossa.

Lisätiedot Lahden pääkirjaston lastenosastolta puh. 03 812 5520.

Lainaus

Salkkuja voi lainata yhden kerrallaan neljän viikon ajaksi. Poikkeuksena Jouluntaikaa-satusalkku, jonka laina-aika on kaksi viikkoa. Lainaus tehdään Lahden kaupunginkirjaston yhteisö- kortille. Kortille nimetään takaaja. Perhepäivähoitajat voivat kuitenkin lainata salkun omalla kortillaan.

Varaus

Varaus tehdään soittamalla Lahden pääkirjaston lastenosastolle puh. 03 812 5520.

Nouto/ kuljetus

Varauksen yhteydessä ilmoitetaan toivottu noutopiste Lahdessa (lähin kirjasto tai kirjastoautopysäkki).

Palautus

Salkku palautetaan sovittuun Lahden kaupunginkirjaston toimipisteeseen lainan päättymispäivänä.

Maksut

Lainaaminen on maksutonta. Vioittuneista tavaroista peritään ostohinta.

Satusalkun sisältö

Matka maailman ympäri –satusalkku

Kansainvälisyyskasvatukseen liiittyvät pelit, leikit ja askarteluohjeet vievät lapset matkalle maailman ympäri. Salkkuun on koottu laadukkaita lastenkirjoja, soittimia ja esineitä eri maista. Salkku on suunnattu erityisesti alakouluikäisille, mutta soveltuu myös päiväkoteihin.

Avaruus –satusalkku

Salkku sisältää hauskoja peli- ja leikki-ideoita sekä askarteluohjeita. Materiaaleihin on sisällytetty myös laajasti oikeaa tietoa avaruudesta. Vaikka aihe on melko vaikea, on salkun sisältö pyritty rakentamaan niin, että tietoa voidaan käsitellä havainnollisesti hyvin eri-ikäisten lasten kanssa. Tiedollisen puolen rinnalla kulkee myös lapsen mielikuvituksen ruokkiminen. Salkku on suunnattu erityisesti alakouluikäisille ja eskareille.

Koiruuksia ja kissanviiksiä –satusalkku

Kissa ja koira -aiheisen salkun avulla päästään hulluttelemaan mm. aiheeseen sopivien leikkien tiimellyksessä sekä kertomaan omia satuja maisemataulun sekä suloisten eläinhahmojen kanssa. Omaa kirjatietouttaan pääsee testaamaan satusalkun kirjoista kootussa kirjavisassa. Aiheeseen voi perehtyä salkusta löytyvän kattavan satukirjavalikoiman kanssa. Laukun sisältö on suunnattu päiväkoti-ikäisille ja 1-2 -luokkalaisille.

Prinssit, prinsessat ja lohikäärmeet -satusalkku

Prinssien ja prinsessojen maailmaan tutustutaan mm. prinsessa- ja prinssitestien avulla, joissa testataan niin kehonhallintaa kuin heittäytymistä. Pienet prinssit ja prinsessat voivat lisäksi rakentaa satusalkun ohjeen avulla kierrätystarvikkeista oman linnan, joka jää lainaajien omaan käyttöön. Satusalkkuun on koottu aiheeseen liittyvää rekvisiittaa ja kirjallisuutta joiden avulla jokainen voi luoda oman valtakuntansa vaikkapa kerhotilaan. Laukun sisältö on suunnattu päiväkoti-ikäisille ja 1-2 -luokkalaisille.

Talvi-satusalkku

Talvi-satusalkkuun on koottu talvipäivien viihteeksi mm. talviaiheisia satukirjoja, toiminnallisia virikkeitä yhdessä tekemiseen, askarteluohjeita, musiikkia, pehmoeläimiä, leikkivinkkejä ja jälkitwister-peli. Satusalkku on suunnattu päiväkoti-ikäisille ja alakoululaisille.

Jouluntaikaa-satusalkku

Satusalkun avulla lapset saavat tutustua mm. kuvanluvun ja sanataiteen tulkitsemiseen maalausten ja lorujen avulla. Lisäksi jouluisen salkun ohjekirjaan on koottu taustoitus jouluisiin traditioihin, kulttuuriin ja taiteisiin. Salkkuun on koottu laaja valikoima jouluaiheista satukirjallisuutta ja askarteluohjeita. Joulusalkku on suunnattu erityisesti alakouluikäisille, mutta soveltuu myös päiväkoteihin.