Naxos Music Library

Verkossa toimiva musiikinkuuntelupalvelu on maksutta käytettävissä LASTU-kirjastojen kirjastokortilla.

Naxos Music Library -palvelun logoNaxos-musiikkikirjasto käsittää jo yli miljoona raitaa pääosin klassista musiikkia, mukana on myös jonkin verran jazzia ja etnomusiikkia. Levymerkkejä on palvelussa useita satoja – Naxosin lisäksi esimerkiksi EMI, Alba, Chandos ja Bis, jolle muun muassa Lahden kaupunginorkesteri levyttää. Uusia albumeita lisätään päivittäin. Mukana on lisäksi tietoaineistoa säveltäjistä, orkestereista ja esittäjistä.

Käyttöohjeita:

• Siirry Naxos Music Library -palveluun.
  • Kirjoita kirjastokorttisi numero Enter Passcode-kenttään ja klikkaa login-painiketta.
  • Kirjoita hakusanasi Keyword search -hakukenttään. Hakukielenä kannattaa käyttää englantia. Esimerkiksi kirjoittamalla kenttään tchaikovsky piano concerto löytää levytyksiä Tsaikovskin pianokonsertosta.
  • Kun haluat lopettaa kuuntelun, muista kirjautua ulos punaisesta Log-Out -painikkeesta.

Naxos Music Librarya voi käyttää myös älypuhelimilla ja iPadilla. Palvelun mobiilisovellus on ladattavissa iPhonelle ja iPadille App Storesta sekä Android-laitteille Google Playsta.

Käyttö mobiililaitteilla:

• Kirjaudu Naxos Music Library -palveluun ensin tietokoneella omalla kirjastokortin numerolla
  • Luo Playlists-välilehdellä oma Student/member playlists account (käyttäjätili omien soittolistojen luomista varten) klikkaamalla Sign up -painiketta.
  • Käyttäjätilisi tunnuksilla pääset kirjautumaan myös mobiilipalveluun, kun olet ladannut sovelluksen omaan laitteeseesi App Store tai Google Playsta.