Hiirijahti, Karhuretki tai Tiedon polku

Pienimmät pääsevät Heinolan kirjastossa Myyräteatteriin sekä hiirien ja karhujen jäljiltä tiedon polulle.

Hiiret hyllyllä

Karhuryhmä

Kirjastoon voi tutustua myös hiirien tai karhujen seurassa. Hiirijahti ja Karhuretki on suunniteltu kirjaston pienimmille asiakkaille, joten niihin voi tutustua vaikka tutti suussa. Rasavillejä hiiriä tai pehmeän pyöreitä nallekarhuja etsiessä tulee samalla kirjaston lastenosasto tutuksi. Lopuksi urheat jahtaajat tai rohkeat retkeläiset saavat huippuhienot kunniakirjat kotiin vietäviksi.

Vuonna 2013 perustettu Myyräteatteri esittää lyhyitä nukketeatterinäytelmiä päivähoitoryhmille. Esityksissä seikkailevat myyrän lisäksi ahven, hauki, pupu, siili, pöllö, sammakko, lepakko ja käärme.

Esikoululaiset voivat astua Tiedon polulle, joka johtaa tietokirjojen kiehtovaan maailmaan. Tiedon polun kuvavihjeiden avulla löytyvät lastenosaston jännittävimpien kirjojen paikat. Ja matkan varrella tapahtuu kaikenlaista muutakin jännää. Kannattaa tulla katsomaan, mistä oikein on kyse!

Tiedon polku

Myyräteatterissa, Hiirijahdissa, Karhuretkellä ja Tiedon polulla kävi vuonna 2014 23 ryhmää ja vajaa 400 lasta. Hankerahoituksen turvin kirjasto tarjosi kuljetuksen hoitopaikoista kirjastoon.

Lisätietoa saat Heinolan kirjaston lasten ja nuorten osastolta Tiina Ketolalta ja Maarit Murtovaaralta.