Kotikirjastopalvelu

Kenelle palvelu on tarkoitettu?            Kirjaston kotipalvelu

Kotikirjastopalvelu on tarkoitettu asiakkaille, jotka eivät sairauden, liikuntaesteen tai korkean iän vuoksi pääse itse asioimaan kirjastossa.

Missä kunnissa palvelutoimintaa on?

Kotipalvelutoimintaa on seuraavissa kirjastoissa: Hartola, Heinola, Hollola, Hämeenkoski, Kärkölä, Lahti, Nastola ja Orimattila.
Asiakkaaksi voi ilmoittautua sen kunnan kirjastoon, jossa vakituisesti asuu.

Onko palvelu maksullista?

Kirjaston kotipalvelu on maksutonta, paitsi kaukolainat muista kirjastoista ovat maksullisia.

Mitä aineistoja toimitetaan lainaksi?

Kirjaston henkilökunta kokoaa kirjakassit toivomusten mukaan.

Lainaksi toimitetaan:
• kauno- ja tietokirjallisuutta
• kaseteille ja cd-levyille luettuja äänikirjoja
• isotekstisiä kirjoja
• musiikkia
• kielikursseja
• lehtiä
• elokuvia

Miten asiakkaaksi pääsee?

Lahdessa asiakkaaksi pääsee ilmoittamalla kiinnostuksensa kunnan kotipalvelun tai palvelukodin henkilökunnalle. Ilmoittautua voi myös itse ottamalla yhteyttä kirjastoon puhelimitse tai sähköpostitse tai toimittamalla ilmoittautumislomakkeen lähimpään kirjastoon.

Lisätietoa: Kotikirjastopalvelusta vastaavat kirjastovirkailijat 044 416 4201,

Palvelupäälikkö Sylvia Stavén, sylvia.staven@lahti.fi 044 416 3239

Heinolassa kotikirjastopalvelun asiakkaaksi voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä kirjastoon. Lisätietoa kirjastovirkailija Marketta Hovilainen, marketta.hovilainen@heinola.fi, p. 044 797 6847.

Hollolassa kirjasto tekee kotipalveluasiakkaan kanssa kotipalvelusopimuksen. Sopimuksen tekemisen yhteydessä kartoitetaan asiakkaan tilanne, nimetään yhteyshenkilö ja kirjataan toiveet lainattavalle aineistolle. Lisätietoa: Jukka Kuusivirta, jukka.kuusivirta@hollola.fi, p. (03) 880 3311. Lisää tietoa Hollolan kotipalvelusta

Orimattilassa kotipalveluasiakkaaksi voi ilmoittautua ottamalla yhteyttä kirjastoon. Lisätietoa: kirjastovirkailija Anne Forssell, anne.forssell@orimattila.fi, p. 044 781 3575.

Miten lainaus ja palautus toimivat?

Lahdessa sosiaali- ja terveystoimen kotihoitohenkilöstö, kirjaston henkilökunta tai kirjastoauto tuo kassit asiakkaalle kerran kuussa. Samalla palautetaan luetut kirjat. Asiakkaan valtuuttama henkilö voi myös hakea kassin kirjastosta. Laina-aika on 4 viikkoa. Lainat voi tarvittaessa uusia puhelimitse.

Heinolassa kaupungin kotipalvelu vie kerran kuussa asiakkaalle kirjakassin ja hakee jo luetut kirjat takaisin kirjastoon. Ennen käyntiä kirjastovirkailija soittaa ja ottaa vastaan toivomuksia ja varauksia.

Hollolassa kotipalvelu on ensisijaisesti yhteistyötä kirjaston ja asiakkaan nimeämän tukihenkilön välillä, eli kirjasto kokoaa aineiston asiakkaalle, ja asiakkaan nimeämä tukihenkilö noutaa kassin kirjastosta ja palauttaa kassin takaisin kirjastoon. Laina-aika on pääsääntöisesti 4 viikkoa, mutta tarpeen mukaan voidaan sopia lyhyemmästä tai pidemmästä laina-ajasta.