Luokkakäynnit

Tervetuloa tutustumaan kirjastoon!

Kirjastossa järjestetään kirjastonkäytön opastusta ja tiedonhakua. Opastus voi liittyä johonkin tiettyyn aiheeseen, esimerkiksi koulutyöhön. Voit myös kysyä kirjastolta mediatuntia.

Luokkakäynnin sisältöä voidaan muokata ja räätälöidä ryhmän tarpeen mukaan. Ota yhteyttä alueesi kirjastoon luokkavierailujen toteuttamiseksi. Ryhmäkäynnit kannattaa sopia kirjaston kanssa hyvissä ajoin, jotta sopiva aika käynnille järjestyy.

Lahdessa koulujen kulttuuriohjelmaan kuuluu 1. luokkalaisille tutustuminen kirjastoon ja 7. luokkalaisille vierailu kirjastossa. Ykkösluokkalaisen kirjastokäynnillä vieraillaan omassa lähikirjastossa, pääkirjaston lastenosastolla tai kirjastoauto Pegasoksessa.

Ensimmäisellä tututustumiskäynnillä pohditaan yhdessä, mitä kaikkea kirjastossa on ja mitä siellä voi tehdä. Seitsemäsluokkalaisten kirjastokäynti toteutetaan Lahden pääkirjastolla toiminnallisena kirjastosuunnistuksena.

Lukioiden 1. luokkalaisille järjestetään pääkirjastossa tiedonhaun koulutusta osana lukioiden kulttuuriohjelmaa. Ryhmävaraukset: Merja Taavila (aikuisten pedagoginen informaatikko), merja.taavila@lahti.fi puh. 044 416 3233.

Linkki lukioiden opetusmateriaaliin: https://www.mindmeister.com/549157225

kirjastokenka