Liikuntavälineet

Heinolan kaupunginkirjasto on yksi ensimmäisistä kirjastoista, joka aloitti liikuntavälineiden lainauksen.

kirjaston henkilökunta testaa liikuntavälineitä

• lainataan kirjastokortilla
  • laina-aika 14 vrk
  • voi myös varata ja uusia
  • voi etsiä kokoelmista mm. aineistolajilla liikuntaväline

Heinola julistautui Terveysliikuntakaupungiksi vuonna 2006.  Kirjasto on mukana välineiden ja tiedon välittäjänä. Kirjasto lainaa liikuntavälineitä ja järjestää tapahtumia yhteistyössä liikuntatoimen ja terveyskeskuksen kanssa.

Välineitä on viitisen kymmentä erilaista, kaikenikäisille ja -kuntoisille: esimerkiksi lapsille ja koko perheelle sisä- ja ulkopelejä tai senioreille ja kuntoutujille tasapainolautoja. Hien saa pintaan flexi-barilla ja kahvakuulilla. Ulos luontoon pääsee skikeillä ja lumikengillä.

Kaikissa välineissä on mukana selkeät ohjeet sekä esimerkkiharjoituksia ja -liikkeitä. Laitteita on helppo ensikertalaisenkin käyttää itsenäisesti. Lainattavat liikuntavälineet ovat turvallisia ja kestäviä.