Mediakasvatus

Viisaasti verkossa!

Mediakasvatus on yksi kirjaston tärkeistä tehtävistä. Autamme löytämään, arvioimaan ja tuottamaan tietoa.

Kirjavinkkarit tekevät osaltaa mediakasvatustyötä suosittelemalla eri ikäryhmille sopivaa aineistoa.

Lahti

Aikuisille järjestetään erilaisia opastuksia tietokoneiden ja tablet-laitteiden käyttöön.

Koululaisille ja muille ryhmille luokkakäynnin aiheeksi voidaan sopia mediatunti, jonka aikana käsitellään eri-ikäisille soveltuvin tavoin median käyttöä, hyötyjä ja haittoja, median turvallista käyttöä,  ikärajoja jne. Kirjaston mediakasvatukseen kuuluu myös informaatio-, media- ja pelilukutaito. Tulemme kertomaan aiheista myös esimerkiksi vanhempainiltaan.

tyttö ja videokamera

CS Library-RSS

Asiakaskoulutukset

1. Lahden pääkirjastossa voi varata henkilökohtaista ohjausta oman laitteen käyttöön

Opastuskuva

Ohjaus on kertaluontoinen ja enimmillään tunnin kestoinen.

2. Kevään 2018 asiakaskoulutukset Lahden pääkirjastossa

Tietokone

Ilmoittautuminen talven ja kevään asiakaskoulutuksiin alkaa tiistaina 9.1. klo 10.

3. Mediapaja ja vertaisopastus Lahden pääkirjastossa

Tietokone

Mediapaja torstaisin 4.1. - 14.6. klo 15-17 Monitoimitilassa. Vertaisopastus keskiviikkoisin 10.1. - 23.5. klo 13 - 15 Opintotilassa