Palauttaminen

Palauta lainasi viimeistään eräpäivänä sulkemisaikaan mennessä tai uusi lainasi ajoissa.

• Voit palauttaa aineiston mihin tahansa Päijät-Hämeen yleiseen kirjastoon.
  • Palauta lainasi kirjaston palautuspisteeseen.
  • Useissa kirjastoissa on palautusluukku tai -laatikko, johon lainat voi palauttaa kirjaston ollessa kiinni.
  • Palautusluukkuun jätetty aineisto käsitellään ja palautetaan seuraavana aukiolopäivänä.

Eräpäivätiedotteet

• Ilmoituksen voi aktivoida kirjastokäynnillä asiakaspalvelussa, soittamalla tai lähettämällä sähköpostia kirjastoon tai oheisella lomakkeella..
  • Voit pyytää ennakkoilmoituksen lainojesi erääntymisestä joko sähköpostiisi (maksuton) tai tekstiviestinä puhelimeesi (0,30 € / kpl).
  • Palvelun toimivuus riippuu mm. asiakkaan sähköpostipalvelimen toiminnasta, josta kirjasto ei voi vastata. Siksi ilmoituksen poisjääminen ei poista asiakkaan vastuuta mahdollisista myöhästymismaksuista.

Myöhästymismaksut

• 0,40€ / päivä / laina kaikesta aineistosta, enintään 10 € / laina
  • peritään 1. myöhästymispäivästä alkaen kaikilta kalenteripäiviltä
  • lasten ja nuorten aineisto: ei myöhästymismaksuja paitsi dvd:t, tietokone- ja konsolipelit 0,40€ / päivä/laina

Palautuskehotukset

• 1. palautuskehotus: 7 päivää eräpäivästä
  • 2. palautuskehotus: 21 päivää eräpäivästä

Varatusta aineistosta ja pikalainoista lähetetään 1. palautuskehotus heti lainan eräännyttyä.
Halutessasi saat palautuskehotukset kirjeen sijaan sähköpostina.

Perintä

Mikäli lainaa ei palauteta toisenkaan palautuskehotuksen jälkeen, se on korvattava. Kussakin LASTU-kirjastossa on omat perintäkäytäntönsä.